Која е Захарија Шумљанска?

Малкумина Македонци знаат дека Градот на конзулите и нашата држава имале своја изворна Мајка Тереза.

За фондацијата

“МАЈКА ШУМЉАНСКА“ е невладина, неполитичка хуманитарна фондација основана во Битола, 2017 година.

Донирајте средства на сметката на фондацијата и помогнете онаму каде што е најпотребно.

Последни новости

Јавен оглас

Раковоството на фондацијата Мајка Шумлјанска од Битола донесе одлука за примање на донации врз база на претходни истражувања, анализи и студија за стари и болни лица во Битолскиот и Преспанско – Пелагонискиот регион и пошироко. Донациите се даваат за остварување, унапредување и поддршка на дејностите од јавниот интерес за поддршка на јавната дејност во областа […]

Идеен план за изградба старски дом и развој на здраствен туризам под падините на Пелистер

Со оглед на можностите и условите кои ги нудат природните предели околу атарот на селата Ниже Поле и Дихово, кое се наоѓа под падините на планината Пелистер, егзистира микро клима која пружа максимални услови на планински туризам, со надморска висина од над 2600 метри, каде се наоѓаат Пелистерските Очи т.е. двете планински езера, симболот на […]

Отворен повик за нови членови во фондацијата „Мајка Шумљанска“

Сите заинтересирани кои сакаат да бидат дел од нашата фондација и да учествуваат во проектите и активностите можат да не контактираат на следниот линк. Ве охрабруваме да го споделите овој повик до вашите пријатели.

Фонд за финансирање

Хуманитарна помош
Медицински истражувања
Донации
Спонзорства

"Life's most persistent and urgent question is, 'What are you doing for others?" - Martin Luther King